Nadat ik in 2009 opgenomen ben in het ziekenhuis met heftige buikklachten, met de gebruikelijke onderzoeken, werd er geconstateerd dat ik PDS had.

Via de folder van de PDS Belangenvereniging, ben ik lid geworden waarna ik veel over PDS te weten kwam. Tijdens de eerste PDS-infodag wist ik niet wat mij overkwam, het was als een warm bad, zoveel herkenning, erkenning, adviezen over voeding, medicijnen, nieuwe inzichten en verschillende behandelwijzen. Toen ben ik ook vrijwilliger geworden, dit moest veel meer bekendheid krijgen omdat er nog altijd veel mensen met PDS niet weten hoe hier mee om te gaan en wat ze zelf kunnen doen om het draaglijker te maken. Ook de omgeving moet meer doordrongen worden wat een impact dit heeft. Dat het geen aanstellerij is en niet tussen de oren zit.

 

Omdat ik tijdens mijn opleiding voor verpleegkundige, voedingsleer heb gehad en mij daar ook later veel in verdiept heb, koken en bakken mijn hobby is, kan ik eenvoudig recepten omzetten en zelf verzinnen. Zo is dit receptenboek ontstaan.