Benodigdheden:

  • 1 bio-bloemkool, in roosjes
  • 150 gram quinoa, gekookt volgens verpakking of (zoete) aardappel
  • 200 mililiter demi crème fraîche, soya cuisine of rijstroom
  • 1 theelepel bonenkruid
  • zout en eventueel peper

Eventueel:

  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas of harde geitenkaas
  • 2 hardgekookte eieren

Als je geen bio bloemkool gebruikt, dan de bloemkool koken in water en zout.
Het water weggooien, daarmee worden de kunstmest en spuitmiddelen weggegooid. Gebruik dan i.p.v. kooknat, bouillon.

Kook de bloemkool roosjes beetgaar.
Leg op de bodem van een ingevette ovenschaal de quinoa, daarop de bloemkoolroosjes.
Maak van de crème fraîche, 100 ml. kooknat van de bloemkool een dunne saus.
Roer de geprakte eieren erdoor en maak op smaak met zout, eventueel peper en bonenkruid.
Giet dit over de bloemkool en als laatste de geraspte kaas erover.
Zet de schotel in een voorverwarmde 180°C oven, ongeveer 20 min.