Benodigdheden:

  • 250 gr. Doperwten
  • 2 eieren
  • 100 ml. Soya cuisine of rijstroom
  • 4 eetl. Citroenmelisse, fijngesneden
  • Zout, eventueel peper
  • 4 éénpersoons ovenschaaltjes
  • Ovenschaal waar de kleine schaaltjes in passen

Kook de doperwten gaar, houd 50 gr. apart.
Maak van 200 gr. doperwten een puree, roer er 3 eetl. fijngesneden citroenmelisse door.
Klop de eieren met de soya cuisine luchtig.
Roer dit door de doperwtenpuree, maak op smaak met weinig zout en eventueel peper, als laatste de hele doperwten erdoor. Vet de ovenschaaltjes goed in, en vul ze met de doperwtenpuree.
Zet de bakjes in de grote ovenschaal en vul deze voor driekwart met heet water.
Zet de schaal 35 min. In de voorverwarmde 200°C oven.
Maak de randen los met een mes en stort de timbaaltjes op een bord, versier met enkele kleine blaadjes citroenmelisse.